Sales Consultant (m/v)

Algemeen

Ondanks de leeftijd van bijna 20 jaren in 2020 is ProClass een energiek en modern bedrijf. De term “startup” zou ons beter passen, maar dan met de wijsheid van jarenlange ervaring. Pionieren met nieuwe technieken en ontwikkelingen zit in ons DNA. Alles om technische documentatie te veranderen in informatie. Onze drive is om “Documentatie” met z’n stoffig imago te veranderen in een hypermoderne bron van informatie. Dat doen wij met onze tools ProDocs en Docs2Go.

ProDocs is een systeem dat automatisch bestanden van vele verschillende typen kan converteren en het documentenbeheer omzet in een overzichtelijk dashboard dat vanaf iedere locatie met een webbrowser te ontsluiten is. Vanuit verschillende soorten bestandstypen wordt tekst automatisch uitgelezen, waarna bepaalde delen van deze gelezen tekst wordt geconverteerd na validatie in metadata en wordt alle documentatie automatisch doorzoekbaar. ProDocs is een spin in het web als het gaat over koppelen met andere (klant-)systemen en ook een Document Management Systeem.

Docs2Go is een applicatie die ontwikkeld is voor het mobiel toegankelijk maken van technische documenten. Op basis van geografische informatie wordt de juiste documentatie bij elkaar gezocht, op een tablet en smartphone zowel online als offline beschikbaar gemaakt en kunnen benodigde wijzigingen meteen worden aangegeven en opgeslagen. Docs2Go verbetert de kwaliteit van documentatie en verhoogt mede de veiligheid van technische installaties en infrastructuur.

Onze eindklanten bevinden zich voornamelijk in (petro-) chemische industrie, infra en bouw. ProClass heeft haar hoofdvestiging in Dordrecht maar werkt samen met haar kantoren in India en Belarus. ProClass heeft in totaal een 35 man in dienst en verwacht te moeten groeien met een 10-tal medewerkers om de groei in workload aan te kunnen. Niet voor niets heeft ProClass de FD Gazelle Award een aantal jaar op rij gewonnen als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Sales Consultant | ProClass BV | 40 uur

Het opvolgen en onderhouden van contacten met onze klanten is key in deze functie. Het aantal en diversiteit aan klanten groeit gestaag. En klanten verdienen aandacht. Daarom breiden we ons team uit met een gemotiveerde Sales Consultant.

Functie omschrijving

Je komt te werken in een klein, enthousiast team. Dat betekent dat jouw input van direct belang gaat zijn. Voor de klant en voor ons team.

Veel van onze klanten staan aan het begin van de reis die wij hen kunnen bieden: van Big Mess naar Big Data. Aan jou de eer en uitdaging hen de weg te wijzen welke mogelijke stappen genomen kunnen worden om snel en eenvoudig te komen tot die waardevolle Big Data.
Zie: https://my.visme.co/projects/n06ywmym-reis-bigmess2bigdata

Jouw takenpakket

 • Opvolgen en onderhouden van contact met bestaande klanten
 • De klant verdere mogelijkheden bieden op hun reis van Big Mess naar Big Data
 • Nieuwe klanten benaderen en begeleiden tijdens het verkoopproces
 • Offertes opstellen en opvolgen
 • Projecten monitoren
 • After sales

Jouw kwalificaties

Het onderhouden van persoonlijk contact met klanten en uiteraard het verkopen zit je in het bloed, met andere woorden klanten benaderen en ondersteunen in het proces van Big Mess naar Big Data.
Kwalificaties die wij hiervoor vragen zijn:

 • Afgeronde HBO opleiding, commerciële richting;
 • Uitstekende communicatieve, sociale en commerciële vaardigheden
 • Oplossings- en resultaatgericht
 • 1 tot 3 jaren B2B sales ervaring
 • Proactief

Ons aanbod

Je komt te werken bij een innovatief bedrijf dat veel mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden. Je hebt internationale contacten met zowel collega’s als klanten. Uiteraard bieden we je een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding en cursussen.

Solliciteren

Spreekt de vacature van Sales Consultant je aan, stuur dan een mail met je cv als attachment naar info@proclass.nl. Beschrijf hierin tevens je motivatie voor de functie waar je op reageert.

 

Acquisitie op basis van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.