Procesingenieur

Algemeen

Ondanks de leeftijd van bijna 20 jaren in 2020 is ProClass een energiek en modern bedrijf. De term “startup” zou ons beter passen, maar dan met de wijsheid van jarenlange ervaring. Pionieren met nieuwe technieken en ontwikkelingen zit in ons DNA. Alles om technische documentatie te veranderen in informatie. Onze drive is om “Documentatie” met z’n stoffig imago te veranderen in een hypermoderne bron van informatie. Dat doen wij met onze tools ProDocs en Docs2Go.

ProDocs is een systeem dat automatisch bestanden van vele verschillende typen kan converteren en het documentenbeheer omzet in een overzichtelijk dashboard dat vanaf iedere locatie met een webbrowser te ontsluiten is. Vanuit verschillende soorten bestandstypen wordt tekst automatisch uitgelezen, waarna bepaalde delen van deze gelezen tekst wordt geconverteerd na validatie in metadata en wordt alle documentatie automatisch doorzoekbaar. ProDocs is een spin in het web als het gaat over koppelen met andere (klant-)systemen en ook een Document Management Systeem.

Docs2Go is een applicatie die ontwikkeld is voor het mobiel toegankelijk maken van technische documenten. Op basis van geografische informatie wordt de juiste documentatie bij elkaar gezocht, op een tablet mobiel zowel online als offline beschikbaar gemaakt en kunnen benodigde wijzigingen meteen worden aangegeven en opgeslagen. Docs2Go verbetert de kwaliteit van documentatie en verhoogt mede de veiligheid van technische installaties en infrastructuur.

Onze eindklanten bevinden zich voornamelijk in (petro-) chemische industrie, infra en bouw. ProClass heeft haar hoofdvestiging in Dordrecht maar werkt samen met haar kantoren in India en Belarus. ProClass heeft in totaal een 35 man in dienst en verwacht te moeten groeien met een 10-tal medewerkers om de groei in workload aan te kunnen. Niet voor niets heeft ProClass de FD Gazelle Award een aantal jaar op rij gewonnen als één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Process Engineer | ProClass BV | 40 uur

Ons uitbreidende klantenkring bevindt zich veelal in de (petro) chemische industrie. De technische data en documenten die ProClass tot Big Data verwerkt voor haar klanten hebben dan ook betrekking op Process Engineering. Termen die de aankomende Process Engineer dagelijks bezigt zijn bijvoorbeeld P&ID’s, classificatielijsten, Risk Based Management, etc.

Functie omschrijving

Je komt te werken in een klein, enthousiast team in Dordrecht. Dat betekent korte, directe lijnen. Daarnaast werk je zeer nauw samen met de CAD specialisten en documentalisten in ons Global CAD Center in India. Als Process Engineer draag je zorg voor het complete proces van het verwerken van de technische data van de klant tot aan de oplevering van het gewenste eindproduct, met Big Data als eindstation.

Jouw takenpakket

 • Monitoren, analyseren en beheren van zowel aangeleverde als gegenereerde data
 • Contact onderhouden met en begeleiden van het team in ons Global CAD Center in India
 • Monitoren en controleren van CAD en BIM werkzaamheden
 • Monitoren, uitvoeren en controleren van GIS werkzaamheden
 • Managen van meerdere projecten

Jouw kwalificaties

Je bent thuis op het gebied van Process Engineering binnen de (petro) chemische industrie. P&ID’s, classificatielijsten, Risk Based Management behoren tot jouw standaard vocabulaire. Daarnaast vraagt het aansturen van een team in India en het monitoren van diverse projecten die gelijktijdig lopen om de nodige skills op het gebied van Projectmanagement.
Kwalificaties die wij hiervoor vragen zijn:

 • Afgeronde HBO opleiding richting Process Techniek, Chemische Technologie
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in Process of Maintenance Engineering
 • Werkervaring in Projectmanagement is een pré
 • Ervaring met GIS modules
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Ruime kennis van Microsoft Office
 • Zelfstandig kunnen werken en in teamverband

Ons aanbod

Je komt te werken bij een innovatief bedrijf dat veel mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkeling. We helpen je bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden. Uiteraard bieden we je een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, reiskostenvergoeding en cursussen.

Solliciteren

Spreekt de vacature van Process Engineer je aan, stuur dan een mail met je cv als attachment naar info@proclass.nl. Beschrijf hierin tevens je motivatie voor de functie waar je op reageert.

 

Acquisitie op basis van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.