Maas & Nienhuis: CAD-ingenieur insourcing

Maas & Nienhuis: CAD-ingenieur insourcing

 

 

 

Gedurende 3 maanden heeft het civiel adviesbureau Maas & Nienhuis dankbaar gebruik gemaakt van de service van ProClass, genaamd ProCadd, de CAD-service van ProClass: het deskundig verwerken van CAD-tekeningen in Autocad.

De heer Srinivas Rao Yarramsetti, bekend als Rao bij de klant, is één van de professionele Autocad specialisten van het Autocad-team van de eigen vestiging van ProClass in India, genaamd ProClass Technologies Pvt. Ltd..
In het kader van training is Rao naar Nederland overgekomen en heeft bij civiel adviesbureau Maas & Nienhuis op locatie het Autocad-proces toegelicht gekregen en training gehad.

De ervaring van beide directeuren Bernard Nienhuis en Ard Maas is zeer positief: We zijn nu voorbereid op de toekomst. Rao heeft de terminologie van civil engineering zeer snel eigen gemaakt, essentieel voor het juist uitwerken van de CAD tekeningen van de klant. Dit betekent dat er een goede basis is gelegd voor verdere samenwerking met Rao op afstand, zogenaamd CAD-outsourcing. Begin december is Rao immers weer terug op kantoor in ProClass Technologies pvt. Ltd. .

In een prettige nabespreking zijn de ervaringen over en weer uitgewisseld, welke wij hier graag delen:

De professionele AutoCad specialist verdient respect
De samenwerking met Rao is uitermate prettig geweest. Ten eerste is hij een echte specialist in AutoCad, zeer bekwaam en professioneel. De termen van civil engineering en dan ook nog in het nederlands, heeft hij verrassend snel opgepakt, eigenlijk doordat hij gewoon intelligent is. Wij wisten van tevoren dat wij geen civiel engineer op kantoor zouden krijgen, dus dan is het extra prettig als blijkt dat de terminologie in ons vakgebied zo snel wordt opgepakt. “Opsluitband” bijvoorbeeld is geen gangbare term voor eenieder, laat staan voor een Indiër. Ten tweede werkt het wel zo efficiënt als je dingen persoonlijk en beeldend kunt uitleggen op kantoor.
Naast zijn expertise is het uiteraard belangrijk dat ook de persoon binnen het team goed functioneert. En dat is zeker het geval geweest, Rao heeft respect verdiend bij de interne collega’s.

Flexibiliteit voor de toekomst
Doordat Rao als Autocad-specialist nu bekend is met de Nederlandse aspecten op het gebied van civil engineering, hebben we voor onszelf (Maas & Nienhuis) voor flexibiliteit in de nabije toekomst gezorgd. Wij kunnen Rao vanaf nu direct in ProClass Technologies te India  benaderen, hij is bekend met alle ins en outs op civil engineering gebied en kan daardoor onze CAD-werkzaamheden eenvoudig oppakken. Zo hebben wij voldoende flexibele capaciteit bij plotselinge drukte.

Regelmatig komen wij voor opdrachten te staan, waarbij de klant het liefst morgen, of in ieder geval op zeer korte termijn, resultaat verwacht. Ook hebben we te maken met extra drukke perioden in het jaar. En helemaal in een periode van groei, moeten we direct kunnen inspelen op extra werk. Dan is Rao in India voor ons een onmisbare schakel voor het AutoCad-en van technische tekeningen. Voor zowel grote en ingewikkelde projecten, als kleine en eenvoudige projecten.
In het MKB is CAD-outsourcing naar India echter niet gebruikelijk. Voor ons reden te meer om dit wel te benutten en gebruik te maken het deskundige CAD-team van ProClass. Wij onderscheiden ons graag.

Technische termen in het Engels
De communicatie in het Engels was wel even wennen. Met name de technische termen op ons vakgebied vertaal je niet zomaar. Maar al doende verliep de communicatie steeds vlotter

Tips van Rao voor samenwerking op afstand
Rao geeft nog praktische tips mee voor de samenwerking op afstand.
Het werkt zeer effectief als wijzigingen eenvoudig op de CAD-tekening worden getekend, ingescand en doorgestuurd. Dit werkt zoveel duidelijker en sneller dan alles te verwoorden per mail.
Ook het gebruik van TeamViewer werkt zeer handig. Met TeamViewer kan zowel de klant als de AutoCad specialist exact op het computerscherm volgen welke handelingen worden uitgevoerd, vaak in plaats van of ter verduidelijking van hetgeen is verwoord.

ProClass Award
Na afloop van de succesvolle periode bij Maas & Nienhuis, ontvangt Rao de felbegeerde ProClass Award. Rao werkt sinds 2004 bij ProClass Technologies pvt. Ltd. te India en heeft sindsdien maar liefst 15 tours van 3 maanden naar Nederland gemaakt, bij elkaar een periode van zo’n 4 jaar in totaal.
Lees meer over Rao’s ervaringen in Nederland in het nieuwsbericht “ProClass Award voor SRY”.