Opmerken – As Built

Opmerken – As Built

 

Inleiding

Met de annotatie tool in Docs2Go kun je direct opmerkingen op de technische tekening aanbrengen en opslaan. De opgemerkte tekening is dan As Built en als de voorlopige Rood/Blauw tekening beschikbaar, totdat de vercadte tekening als Original beschikbaar komt. Zodoende blijft de As Built documentatie te allen tijde beschikbaar.

 

 

genereren documentenlijst

Welke bestanden zijn er precies aangeleverd door de (eind-)klant? Wat zat in al die Zip-bestanden? Gecomprimeerde bestanden worden automatisch uitgepakt. ProDocs genereert een documentenlijst van alle bestanden met vermelding van pad, bestandsnaam, bestandstype en ontvangstdatum.

 

 

Metadata van documenten

Documenten worden geïndexeerd, zodat ieder document traceerbaar wordt. Hiertoe worden van elk document metadata-velden uitgelezen, gezamenlijk de documentsleutel genoemd : documentnummer, revisienummer, sheet- en/of paginanummer.

 

 

Rechtenstructuur

Via de rechtenstructuur in ProDocs wordt geregeld wie uw bestanden mag zien, in- en uitchecken.

 

 

 

annotatie tool

Met de annotatie tool in Docs2Go kun je documenten voorzien van opmerkingen. Je kunt kiezen uit grafische elementen, teksten en zelfs foto’s. Deze kun je direct vanaf je tablet of telefoon toevoegen. De opmerkingen worden onmiddellijk opgeslagen achter het origineel. Dat betekent dat de monteur die een storing heeft opgelost in de nachtelijke uren, direct zijn collega informeert over de wijzigingen. Want zodra de collega het origineel oproept, verschijnt het uitklapvenster Markups, met alle reeds opgemerkte tekeningen met datum, tijd en naam opmerker.

 

Rood/blauw tekening

Een tekening met opmerkingen, de zogenaamde Rood/Blauw tekening,  is de voorlopige Marked Version, totdat de vercadte tekening ge-upload is in het systeem en de nieuwe Original is geworden. Bij de Rood/Blauw tekening worden datum, tijd en naam opmerker vermeld.

 

 

rood/blauw tekening Mailen

Na opslaan van het opgemerkte document, Rood/Blauw tekening, genereert het systeem automatisch een verzenddocument. Het document kan dan direct gemaild worden, inclusief metadata, naar bijvoorbeeld de CAD-afdeling om bij te werken, engineers om te informeren, etc.

 

 

Goedkeuren

Na het verwerken van de Rood/Blauw tekening door de CAD-afdeling geeft de klant de definitieve goedkeuring binnen ProDocs. Na goedkeuring worden de Originals weer in ProDocs en Docs2Go gepubliceerd en unlocked. De goedkeuring van de documenten is ook direct een goedkeuring van onze werkzaamheden. Een of meerdere personen kunnen toegewezen worden tot het goedkeuringsproces binnen ProDocs.

 

 

Cad werkzaamheden

Onze CAD-specialisten in ons Global CAD Center voeren de CAD-werkzaamheden uit. Rechtstreekse communicatie via bijvoorbeeld Skype zorgt voor korte lijnen en directe afstemming. De ontvangen opgemerkte tekeningen worden voorzien van de originele CAD bestanden uit ProDocs. De originele worden uitgecheckt. Hierdoor houdt u overzicht via het dashboard en weet u zeker dat uw bestand maar één keer in gebruik is.

 

 

foto upload in persoonlijke map

Upload foto’s van assets, ruimtes, etc. gemaakt met uw mobiel direct in Docs2Go. Uw foto’s worden automatisch geplaatst in uw persoonlijke map inclusief GPS-locatie. Via de locatie wordt de foto automatisch gelinkt aan alle andere documentatie behorende bij die locatie en/of asset, ruimte, etc.

 

 

Condities

Opmerkingen zijn duidelijk leesbaar om direct in AutoCAD te kunnen verwerken.
Pas na goedkeuring door de klant kan het verwerkte document als Original gepubliceerd en unlocked worden in ProDocs.

 

 

 

Voordelen van opmerken – as built

  • Opmerkingen op documenten worden direct in het systeem opgeslagen en inzichtelijk voor volgende collega’s
  • Documenten zijn te allen tijde As Built in het systeem
  • Rood/Blauw tekening kan direct verstuurd worden naar CAD afdeling, engineer, etc. middels gestandaardiseerd verzenddocument