BIM of CAD Outsourcing – uw tekeningen As Built |PROCLASS

Inleiding BIM of CAD uitbesteding

Voordelen van cad outsourcing

  • Tekeningen zijn As-Built
  • Snelle, professionele uitvoering van CAD-werkzaamheden door een CAD-specialist
  • Oneindig schaalbaar qua CAD capaciteit
  • Snelle verwerking van uw opgemerkte bestanden, zelfs binnen een dag
  • Gestructureerde manier van werken via ProDocs Protaal
  • CAD werk van 1 uur tot 1000-den uren
  • Betaling van alleen de gebruikte uren op getekende tijdkaarten

 


 2018PC0045 Cad werkzaamheden 1250x478Besteed uw CAD-werkzaamheden uit aan onze CAD-specialisten in onze vestiging in India, ProClass Technologies Pvt. Ltd. Indien gewenst kan dit ook door een CAD-specialist bij u op locatie uitgevoerd worden, gedurende een vastgestelde periode. Onze specialisten hebben reeds ruime ervaring opgebouwd in de (petro-)chemie, de bouw, infra en civiel. Met een ProDocs portaal verzekert u zich bovendien van compleet en veilig beheer van uw CAD- tekeningen.

 

ProDocs Portaal

De Documenten worden geplaatst in een klantspecifiek ProDocs Portaal, een omgeving “in de cloud”, waar de documenten veilig staan. ProDocs is uitgerust met diverse modules waarmee je de documenten compleet kunt beheren en bewerken.

 

Annotatie tool

Met de annotatie tool in Docs2Go kun je documenten voorzien van opmerkingen. Je kunt kiezen uit grafische elementen, teksten en zelfs foto’s. Deze kun je direct vanaf je tablet of telefoon toevoegen. De opmerkingen worden onmiddellijk opgeslagen achter het origineel. Dat betekent dat de monteur die een storing heeft opgelost in de nachtelijke uren, direct zijn collega informeert over de wijzigingen. Want zodra de collega het origineel   oproept, verschijnt het uitklapvenster Markups, met alle reeds opgemerkte tekeningen met  datum, tijd en naam opmerker.

 

Rood/blauw tekening

Een tekening met opmerkingen, de zogenaamde Rood/Blauw of revisietekening,  is de voorlopige Marked Version, totdat de vercadte tekening ge-upload is in het systeem en het nieuwe origineel is geworden. Bij de Rood/Blauw of revisietekening worden datum, tijd en naam opmerker vermeld.

 

Rood/blauw tekening mailen

Na opslaan van het opgemerkte document, Rood/Blauw tekening, genereert het systeem automatisch een verzenddocument. Het document kan dan direct gemaild worden, inclusief metadata, naar bijvoorbeeld de CAD-afdeling om bij te werken, engineers om te informeren, etc.

 

CAD werkzaamheden

Onze CAD-specialisten in ons Global CAD Center voeren de CAD-werkzaamheden uit. Rechtstreekse communicatie via bijvoorbeeld Skype zorgt voor korte lijnen en directe afstemming. De ontvangen opgemerkte tekeningen worden voorzien van de originele CAD bestanden uit ProDocs. De originele worden uitgecheckt. Hierdoor houdt u overzicht via het dashboard en weet u zeker dat uw bestand maar één keer in gebruik is.

 

Genereren documentenlijst

Welke bestanden zijn er precies aangeleverd door de (eind-)klant? Wat zat in al die Zip-bestanden? Gecomprimeerde bestanden worden automatisch uitgepakt. ProDocs genereert een documentenlijst van alle bestanden met vermelding van pad, bestandsnaam, bestandstype en ontvangstdatum.

 

Rechtenstructuur

Via de rechtenstructuur in ProDocs wordt geregeld wie uw bestanden mag zien, in- en uitchecken.

 

 

Goedkeuring

Na het verwerken van de Rood/Blauw tekening door de CAD-afdeling geeft de klant de definitieve goedkeuring binnen ProDocs. Na goedkeuring worden de Originals weer in ProDocs en Docs2Go gepubliceerd en unlocked. De goedkeuring van de documenten is ook direct een goedkeuring van onze werkzaamheden. Een of meerdere personen kunnen toegewezen worden tot het goedkeuringsproces binnen ProDocs.

 

Metadata van documenten

2018PE0021 metadata van documenten 1250x478Documenten worden geïndexeerd, zodat ieder document traceerbaar is. Hiertoe wordt van elk document metadatavelden uitgelezen, gezamenlijk de documentsleutel genoemd : documentnummer, revisienummer, sheet- en/of paginanummer.

 

Condities

Vrijblijvende offerte wordt gemaakt op basis van de opgemerkte documenten. Werkelijk aantal besteedde uren worden op tijdkaarten ter goedkeuring aangeboden. Hoeveelheid besteedde uren zal afhangen van daadwerkelijke hoeveelheid documenten, aanvullende op- en/of aanmerkingen en eventuele wachttijd op antwoorden.